Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif diş tedavisi, bakterilere ya da diğer etmenlere bağlı olarak gelişen dişin sert dokularını ilgilendiren hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde, çeşitli etkenler sonucu oluşan madde kayıplarını ve hastanın mevcut estetik problemlerini cerrahi işlem uygulanmadan gerçekleştiren bilim dalıdır.

Restoratif Diş Tedavisi

Direkt ya da indirekt kompozit uygulamalar, porselen estetik çalışmalar, estetik gülüş tasarımının yapılması, diş beyazlatma uygulamaları, pre-protetik restorasyon uygulaması gibi işlemler restoratif diş tedavisi bölümü kapsamındadır;

Kompozit Dolgu

Kompozit dolguda; ilk olarak hastanın diş rengi belirlenir. Dolgunun yapılacağı yerdeki çürükler ve dokular temizlenerek pürüzsüzleştirme işlemi yapılır. Kompozit dolgu, hazırlanmış kavitelere tabaka tabaka yerleştirilir ve şekilleri verilir. Işın cihazı ile dolgular sertleştirildikten sonra gerekli kontroller ve düzeltmeler yapılır. Hasta normal hayatına aynı gün içinde dönebilir ve dişini kullanabilir.

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma yöntemleri uygulama tekniğine göre iki farklı türe ayrılır: Ofis ortamında bir saat içinde gerçekleştirilen power bleaching; beyazlatıcı jel ve ışıktan oluşan, kısa sürede diş rengini 3-4 ton açabilen en hızlı, güvenilir ve etkili beyazlatma sistemidir.
Evde diş beyazlatma (Home Bleaching); ağızdan alınan basit bir ölçü ile kişiye özel hazırlanan plastik ağızlıkların içine jeller konularak yapılan beyazlatma işlemidir. Ortalama 5-7 günde istenen beyazlık sağlanır. Günde 4-8 saat takılması gereklidir (renge ve jele bağlı olarak değişebilir).