Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi; ağız içerisindeki sert dokuların ( Dişler-Kemikler) ve yumuşak dokuların  ( Dil , Yanak , Dudak , Tükürük bezleri vs.), doğumsal ya da sonradan oluşan hastalıklarının teşhisini ve cerrahi tedavisini yapan bilim dalıdır. Hastanın durumuna göre lokal anestezi, genel anestezi veya sedasyon altında işlem yapmaktadır.
 

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Diş çekimleri, gömülü diş operasyonları, dental implant uygulamaları, çene kırıklarının cerrahi tedavileri, çene tümörlerinin cerrahi tedavileri, çenelerde oluşan apse ve kistlerin tedavileri, protez ve ortodontik tedavi öncesi çene dokuların düzenlenmesi, cerrahide lazer uygulamaları, çene hastalıkları ve çene eklemi tedavileri, botoks uygulamaları gibi işlemler, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bölümü kapsamındadır.;

20lik Diş Çekimi

Gömülü, yarı gömülü veya sıkışık dişler çevredeki diş eti dokusunun iltihaplanması (perikoronit), besin birikimine bağlı ağız kokusu ve diş çürükleri, komşu dişlerin kök ve minelerinde doku kaybı (rezorpsiyon) gibi farklı ağız ve diş sorunlarına da yol açabilir. Bu nedenle yarı gömülü ve gömülü dişlerin yanı sıra düzgün açı ile çıkmasına karşın ağızda sıkışıklık yaratan yirmilik dişlerin çekilmesi gerekir. Yirmilik dişin nasıl çekileceği röntgen görüntülerine bakılarak kararlaştırılır. Doğru açıyla çıkmış olan, sıkışıklık veya çürük gibi sorunlar nedeniyle çekilmesi gereken yirmilik dişler tıpkı diğer diş çekimlerinde olduğu gibi çekilebilir. Bu durumda cerrahi operasyon gerekmez. Fakat sorunlu yirmilik dişlerin çok az bir kısmı bu şekilde çekilebilir. Daha büyük bir kısmı ise yirmilik diş ameliyatı olarak adlandırılan cerrahi girişimler yardımıyla çekilmek zorundadır.

Dental İmplant Uygulamaları

İmplant eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavilere göre avantajı komşu dişlere zarar verilmemesidir. Yani komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. İmplant diş kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz. 
İşlemden önce detaylı muayene ve röntgen gereklidir. Çene kemiklerinin ve kalan dişlerin ölçüsü alınır. Dental implantların yerleştirilmesi için iki seçenek vardır. Tek aşamalı işlemde implant yerleştirildikten sonra geçici başlık takılır. İki aşamalı işlemde ise dental implant takıldıktan sonra üzeri diş eti ile kapatılır ve iyileşmeye bırakılır. Protez başlıklar daha sonra takılır. Her iki durumda da geçici bir köprü yerleştirilir ve alt çene için 3 ay, üst çene için altı ay iyileşme süreci beklenir. Bazen dental implantların üzerine yeni yapılan dişler hemen takılabilir. Dental implantla hasta güvenle gülebilir ve yemek yiyebilir.